Wethouder aan het woord

Door Yasemin Cegerek op 30 mei 2018

Afgelopen week ben ik geïnstalleerd als PvdA-wethouder in de gemeente Heerde. Op het politieke speelveld heb ik altijd aan de andere kant gezeten. Op drie niveaus als volksvertegenwoordiger en nu de bestuurlijke kant.

Na een aantal weken onderhandelen en het bereiken van het Coalitieakkoord ‘Samen duurzaam verbinden’, zijn ook de portefeuilles bekend. Ik mag me bezig gaan houden met werk en inkomen, circulaire economie, cultuur, duurzaam inkopen, P&O, openbare ruimte, milieu, mobiliteit en digitalisering & automatisering. Verschillende thema’s waar veel te doen is en waar ik ontzettend graag voor aan de slag ga.

De afdeling van de PvdA heeft bij de laatste ledenvergadering unaniem haar steun uitgesproken dat de fractie met dit akkoord mee mag doen aan dit college en in mij als hun kandidaat wethouder! Daar wil ik de afdeling ook voor bedanken! Ik was voor de verkiezing door Siebren Buist gevraagd of ik kandidaat-wethouder zou willen zijn, als de PvdA de kans zou krijgen om mee te doen aan een nieuw college. Met Bram Horst, de huidige fractievoorzitter, zat ik vrij snel aan de onderhandelingstafel en we hebben in de afgelopen tijd op een plezierige manier kunnen samenwerken. Heerde kende ik al vanuit mijn werk als Statenlid en inhoudelijk had ik met de PvdA Heerde zo nu en dan ook te maken.

Bij de afdeling voel ik me ook thuis. Voor Heerde en de inwoners van Heerde wil ik volop aan de slag. In mijn politieke carrière, in de gemeenteraad in Enschede, in het provinciehuis in Arnhem en op het Binnenhof heb ik veel opgestoken. Ik heb veel mensen leren kennen en ik hoop dat Heerde daar wat aan zal hebben!