Door Bram Horst op 31 december 2013

Vuurwerk verbieden?

Zoals de laatste jaren gebruikelijk laait ook dit jaar de discussie weer op of we vuurwerk niet moeten verbieden. Deze discussie, opgezet door een aantal lokale afdelingen van GroenLinks, wordt maar mijn mening verkeerd gevoerd. Ik roep dit al jaren en zal dit ook blijven doen zolang men die discussie op deze wijze blijft voeren. 

Laat ik vooropstellen dat ik een liefhebber ben van mooi siervuurwerk, wat ik zelf ook nog eens mag afsteken. Daarnaast is het een prachtige Nederlandse traditie die we in ere moeten houden! Er wordt de laatste tijd al veel te vaak aan tradities getornd. Het probleem zit hem naar mijn mening in het zware illegale vuurwerk dat via omliggende landen onze kant op komt. Die zware harde knallen zorgen ervoor dat mensen bang zijn en dit soort vuurwerk veroorzaakt ook het grootste gedeelte van de vernielingen. Willen we in de toekomst met zijn allen blijven genieten van deze mooie traditie, dan zullen we daar wat aan moeten doen!

De politiek moet dus in gesprek met Europa om ervoor te zorgen dat het zware vuurwerk aan banden gaat. Zo alleen kun je de overlast die nu veroorzaakt wordt terug dringen. Ga je het vuurwerk verbieden zoals de discussie voorstelt, dan druk je vuurwerk de illegaliteit in met alle gevolgen van dien. Kijk alleen al naar de drugsproblematiek.

Daarnaast hebben we in Nederland niet voldoende capaciteit in de handhaving, dat wanneer er een verbod komt, dat verbod dan ook daadwerkelijk te handhaven mocht er nog gewoon vuurwerk te koop zijn in de ons omliggende landen. Door het consumentenvuurwerk creëer je geen overlast, die rotjes en mooie potten horen erbij dezer dagen.

Dus beste mensen van de site vuurwerkoverlast doe je oogkleppen af, kijk naar het echte probleem zonder elk jaar te willen scoren in de media met een discussie die niet volledig is en dus onjuist gevoerd wordt!

Fijne jaarwisseling!

Bram Horst

Bram Horst

Bram Horst

Mijn naam is Bram Horst, 30 jaar en geboren en getogen in Heerde. In 2010 ben ik getrouwd met Jacqueline en samen hebben we sinds 20 juni 2013 een prachtige zoon, Mart. In het dagelijks leven ben ik verkoopleider bij Veldboeket Lektuur, hier verkoop ik boeken. In 2007 ben ik lid geworden van de PvdA

Meer over Bram Horst