18 maart 2015

Kennismaken met afdelingsvoorzitter Paula Doornink

Paula Doornink heeft de taak van Henk Kanter als bestuursvoorzitter van de PvdA afdeling Heerde overgenomen en introduceert zich.

Wat een voorrecht om in deze gezonde afdelingsvereniging van de PvdA gevraagd te worden om de taak van Henk Kanter over te nemen als bestuursvoorzitter. En dat als eerste vrouw in onze historie!

De trouwe leden van onze afdeling, die vaak al decennia lang lid zijn, hebben gezamenlijk een enorme expertise in huis. Wandelende encyclopedieën die hun sporen al lang verdiend hebben en we waar als afdeling zeer zuinig op moeten zijn.

Henk heeft een koers ingezet om naast deze expertise ook nieuwe, jonge mensen aan te trekken. Nieuwe aanwas en oudgedienden vormen een geweldige combinatie. Junior leert van senior waar men zoal tegen aan kan lopen op basis van ervaring. En junior kan, vaak juist door het gebrek aan deze ervaring, met een frisse kijk aan komen zetten die senior een herziende kijk kan geven.

En wie ben ik dan zelf?
Mijn naam is Paula Doornink, (pleeg)moeder van 4 jongens, als zzp’er heb ik een bureau voor NLP- opleidingen, counseling en coaching. 5 jaar geleden maakte ik, na mijn scheiding, de overstap van Epe naar Heerde. En ik heb het hier enorm naar mijn zin.

Veel mensen zijn het gevoel met de politiek kwijtgeraakt, of vinden er iets negatiefs van. Dat vind ik oprecht jammer en ik hoop als nieuwe bestuursvoorzitter dit tij te keren.

Zo heeft Loes Ypma (Tweede-Kamerlid PvdA) voor mij als pleegmoeder een jeugdwetswijziging erdoor gekregen waarmee er een einde kwam aan de mogelijkheid om pleegkinderen van 15, 16 en 17 jaar een eigen bijdrage te vragen om te voorzien in hun pleegonderhoud. Gelukkig maar!

Op de bank gaan zitten klagen helpt niemand, dus vandaar dat ik de stoute schoenen aantrok en me aangemeld heb bij de PvdA om mee te mogen denken over de decentralisaties. Inmiddels ben ik steunfractielid en is mijn visie breder geworden maar mijn voorliefde blijft bij jeugd. Misschien mede doordat ik 13 jaar in het jongerenwerk meegelopen heb.

Over de vraag om me daadwerkelijk kandidaat te stellen als bestuursvoorzitter heb ik goed nagedacht. Door mijn werk ben ik gewend voor groepen te staan, te luisteren, vragen te stellen, doelen te formuleren en deze te realiseren. Gedachten over nieuwe aanwas aantrekken, heel zuinig zijn op ervaring van de oudgedienden, en mijn wens om mensen weer bewust te maken van de kracht van politiek heeft me er toe aangezet om volmondig ‘ja’ te antwoorden.

Ik ga ervoor samen onze afdeling nog sterker te maken. En ga vooral stemmen, komende woensdag. Het waterschap en de provincie kunnen wel wat meer PvdA gebruiken!

Met hartelijke groet,
Paula Doornink