Door Hubert Bögemann op 14 november 2011

Cultuur in Heerde

De afgelopen jaren ging ik regelmatig naar de schouwburg. Soms in Kampen of Deventer, vaker naar de Spiegel in Zwolle. Maar sinds ik in Heerde woon ga ik regelmatig naar “ons” Dorpshuis, “ons” theater om de hoek. Ik ben er al vaak bij leuke voorstellingen geweest. Niet altijd de grote namen zoals in Zwolle, alhoewel vorig jaar kwam Hans Liberg nog naar Heerde. Afgelopen weekend zag ik een prachtige voorstelling van Evi de Jean. Dit seizoen komen er nog vele andere mooie voorstellingen.

Wat me bij de voorstellingen opvalt is dat het gezellig druk is. En als je vaker gaat herken je de vaste bezoekers. Na afloop van de voorstelling nog even gezellig nababbelen in de foyer. Maar er valt me nog meer op. Sinds ik wethouder ben en o.a. kunst en cultuur in mijn portefeuille heb spreken mensen mij hierover aan. Mensen vinden soms dat er te weinig aan kunst en cultuur in onze gemeente wordt gedaan. Het zijn vaak mensen die ook zeggen dat ze liefhebbers van kunst en cultuur zijn. Maar deze mensen kom ik niet in ons theater tegen.

Zo ook ons politiek Heerde. Er is gelukkig veel aandacht voor kunst en cultuur in onze vergaderingen. Met veel waardering wordt er gesproken over de aanwezige voorzieningen en het vele vrijwilligerswerk wat daarbij verricht wordt. Dat we vooral ons best moeten doen om deze voorzieningen te behouden en ons vrijwilligerswerk te stimuleren. Maar ook vanuit de “politiek” mis ik nog al wat mensen in ons theater. Ik vind dat jammer. Soms denk ik wel eens dat de mensen er gewoon niet bij stil staan om af en toe naar een voorstelling te gaan. Het is een gezellig avondje uit en je ontmoet leuke mensen. Je ontmoet mensen in een andere omgeving. Ook dat is leuk. Of zou het komen dat de programmering niet iedereen aanspreekt? Dat lijkt me haast niet.

Ik zou het leuk vinden om eens met z’n allen naar ons theater te gaan. 9 December a.s. krijgt u weer een kans. Een optreden van Deep River Quartet, zij spelen kerstliedjes, maar natuurlijk wel op z’n Deep Rivers, wat betekent dat ze voorzien van een prachtig arrangement met veel enthousiasme worden gebracht. En na afloop praten we nog na. U kunt de vrijwilligers van het Cultureel Centrum Heerde ontmoeten. Vertel ze wat u van ons theater vindt en of u wellicht wensen heeft. Het lijkt mij in ieder geval leuk om u op 9 december te ontmoeten.

Hubert Bögemann

Hubert Bögemann

Ik ben Hubert Bögemann, geboren in 1962 en wethouder namens de PvdA in Heerde sinds 14 april 2010. Getrouwd met Petra en wij hebben twee kinderen, Sophie en Olaf. Sinds februari 2010 wonen wij in het prachtige Hoornerveen. Daarvoor was ik woonachtig in Hattem. Ik voetbalde bij de plaatselijke voetbalvereniging en daarnaast heb ik daar

Meer over Hubert Bögemann