Aan het woord: Bram Horst

15 maart 2018

Heerde maken we samen!

Mijn naam is Bram Horst, ben 34 jaar oud en woon mijn hele leven al in het mooiste plekkien van ons boerenvaderland, Heerde! Ik ben getrouwd met mijn lieve vrouw Jacqueline en heb twee prachtige kinderen, Mart die 4 jaar en Saar die 2 jaar is.

In mijn werkzame leven ben ik hoofd buitendienst bij Veldboeket Lektuur uit Numansdorp, dit is een groothandel in boeken.

Sinds 2007 ben ik lid van de PvdA. De sociaal-democratie heeft prachtige uitgangspunten en ik ben er trots op dat sinds 2010 die mag uitdragen in de gemeenteraad van Heerde, en het is een eer dat ik als lijsttrekker Siebren Buist mag opvolgen en dat ik in de voetsporen treed van een aantal illustere voorgangers als Henk Dijkslag, Joop Mulder, Arend Bouwman en Jan Lieske.

Het thema waarmee we als PvdA Heerde de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande ingaan is: Heerde maken we samen! Een mooie slogan die wat mij betreft meer betekent dan vier woorden. ‘Heerde maken we samen’ willen we als PvdA Heerde in de praktijk brengen de komende jaren. Op 21 maart aanstaande mag u zeggen wie er namens u zitting mag nemen in de gemeenteraad. Het is echter niet alleen dat ene juiste vakje dat u eens per vier jaar rood kleurt. We zijn beschikbaar om van u te horen als u het ergens niet mee eens bent, of als denkt dat bepaalde zaken anders zouden kunnen. Heerde maken we samen!

Ook in de gemeenteraad moeten we het samen doen en zal het dualisme nu echt moeten doorbreken. Er is de afgelopen vier jaar af en toe een kleine poging gedaan maar verschillende voor ons en onze achterban belangrijke voorstellen werden continu resoluut van de hand gewezen. Of het nu ging om het niet verhogen van de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp, indexering van de subsidies binnen sport en cultuur of een bijdrage leveren aan het particuliere initiatief van de stichting Berghuizer om het schoolzwemmen weer op actief te zetten, telkenmale hielden de coalitiepartijen de rijen eensluidend gesloten. Elke keer werd er door partijen ook eerst gevraagd wat het college hier nu van vond, hoezo dualisme?

We moeten het samen doen, oppositie en coalitie, en niet alleen in mooie woorden bij de start of tijdens de verkiezingen maar ook in daden tijdens de vier jaar de volgen.

Heerde maken we samen!